top of page

En ekte Chesterfield-sofa er preget av ekte lærhåndverk, laget for hånd i England etter gamle tradisjoner. Møblene med de karakteristiske naglene og de og dype knappene oser av stilbevissthet, kraft og tradisjon.
En ekte Chesterfield er en sofa er for de som setter pris på kvalitet kombinert med tidløs eleganse. 

​Når man tenker kjøpe en Chesterfield-sofa har man en rekke valgmuligheter fordi det finnes mange ulike Chesterfield-varianter, både høyryggede og lavryggede modeller.

Fabrikken benytter HELE oksehuden når de produserer Chesterfieldmøblene, og man vil nesten alltid finne både arr og andre naturmerker på møblene.  Jo dyrere hudkvalitet du velger, desto flere naturmerker vil man kunne finne på møblene, fordi overflaten på hudene da ofte er mindre lakkert. Dette er følgelig ikke å anse som en feil på møblene, men heller som et adelsmerke og bevis på at det er benyttet ekte huder i produksjonen, og ikke annen mindreverdig syntetisk metervare.

Bena leveres normalt i Mahogny farge, men de kan evt leveres i ubehandlet bøk dersom du selv ønsker å lakkere dem i en spesiell farge som matcher ditt øvrige interiør.  Alternativt kan man velge ben med hjultrinser.Metallnaglene leveres i en diskrè gråtone som standard, men kan også fåes i sort, kobber, messing, Chrome, etc. Man kan også velge mellom mykere eller fastere sittekomfort som følge av ulik seteinnmat og de forskjellig modellenes ulike oppbygning. Noen har myke ryggputer, mens andre har fastere polstring. Det finnes dessuten en rekke ulike bentyper å velge mellom, både med og uten hjultrinser.  Enkelte velger Swarowski "diamanter" istedet for knapper, mens andre velger å ikke ha knapping i det hele tatt. Alt er mulig.

​Kanskje du trenger en skreddersydd sofa med spesielle mål? Spesiell bestilling høres kanskje komplisert og kostbart ut, men faktum er at det er veldig enkelt. Vi skreddersyr din Chesterfield-sofa til din smak, og det trenger heller ikke å bli så mye dyrere.

Våre erfarne møbeltapetserere øker gjerne lengden  sofaen din med de ekstra centimeterene som skal til for at du skal kunne strekke deg skikkelig ut og ligge komfortabelt. Sluttresultatet for deg og ditt hjem vil bli så mye bedre. Hvis du er interessert i en vinkelsofa eller kanskje en avrundet hjørnevariant, så tilpasser våre møbelbyggere dette like enkelt som du kjenner dimensjonene.

​Det er viktig få definert ditt behov slik at vi kan levere den riktige salongen til ditt bruk med hensyn til størrelse, lysekthet, lærets motstandsdyktighet mot flytende væske, hundeklør, lekende barn o.l.

Dersom du har mulighet til det, anbefaler vi deg å besøke vårt utstillingslokale midt mellom Vestby og Moss, for å se og prøvesitte de ulike modellene og teste ut sittekomforten.

Ring oss gjerne på tel 99221111 så tar vi en uforpliktende samtale og vi kan da gi deg noen ærlige og velmente råd om hva du bør velge, sett ut i fra din livssituasjon.


GENERELT

En Chesterfieldsofa er også pen å se på bakfra og utformingen gjør den til et perfekt alternativ hvis du vil dele et rom med sofaen. Chesterfield er et ikonisk møbel som ofte går i arv i generasjoner. I en verden hvor det blir stadig mer fokus på bærekraft og miljø er det verdifullt at det faktisk finnes møbler  som har så høy kvalitet at man ikke er tvunget til å måtte bytte ut sofaen etter 5-10 år.

Våre originale Engelske Chesterfields håndlages på våre workshops i Lancashire, England, av håndverkere med livslang erfaring som møbeltapetserere. Dette betyr at vi har full kontroll over hvert eneste trinn i produksjonen og sikrer at du får bærekraftige møbler av aller høyeste kvalitet. Rammen i en Chesterfield er laget av bøk, som er en av de hardeste tresortene som brukes i europeisk møbelproduksjon. Rammen tappes og limes etter gamle tradisjoner og blir til et solid «reisverk» som oksehuden spennes over.

Det benyttes ikke sponplater og lignende slik som i moderne møbler, og den unike og solide bøk-rammen gjør at møblene blir langt lettere enn man skulle forvente. Sete, rygg og armlener er laget slik at du skal føle god komfort uansett hvordan du sitter i den. Vi kontrollerer alle detaljer nøye før vi leverer møblene slik at det tilfredsstiller våre høye standarder. Du skal alltid føle deg trygg på å få et perfekt møbel. 

Denne veiledningen er laget for å hjelpe deg til å ta en beslutning som gir deg en Chesterfield som passer for dine behov. Vær også oppmerksom på at det finnes mange asiatiske billig-kopier i markedet som markedsføres som «Chesterfields", men som ikke kan sammenlignes med ekte Chesterfieldmøbler. Temaet utdypes mer nedenfor under kapittelet «Be aware of cheap copies» nederst på denne siden.


Be aware of cheap copies
The Chesterfield-style has its origin in 1759 when the first prototypes were made. In 1759 there was no patent office and soon several skilled craftsmen competed to make the finest upper-class sofas ever made.
Because“Chesterfield” has no international brand-protection, many cheap copies, mostly from Asia, are also marketed as “chesterfields”.  
To minimize the production costs, short-cuts are made everywhere .  However.. even an amateur may easily distinguish a cheap copy from a genuine English made original Chesterfield, if he knows what to look for:  Fake studs in front of the arms, visible sewings between all buttons. low-cost framework, and soft foam on the arms. Leftover small leather-pieces in various colors is cut into squares and spraypainted again into some red or brown color. These small leatherpieces are thereafter sewed into a patchwork pattern before it is upholstered and buttoned. Shortcuts are made both on materials and labour, but it looks fine enough to an untrained eye.
But..after only a short time use, it is obvious to everybody that this is just another cheap copy.

 

bottom of page